Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σπαγγέτι αλλά πουτανέσκα (puttanesca)

    Συνταγή από:
    25 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 15 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 500 γρ σπαγγέτι καλής ποιότητας
    • 15 ελιές φιλεταρισμένες χωρίς κουκούτσι (μπορούμε να βάλουμε ανάμεικτες ποικιλίες)
    • 2 κτσ κάππαρη ελαφρώς ξαλμυρισμένη
    • 4-6 αντζούγιες ψιλοκομμένες (ανάλογα την ένταση που θέλουμε αν δεν μας αρέσουν πολύ βάζουμε 2 ή καθόλου)
    • 2 φρέσκες πιπεριές καυτερές τσίλι ψιλοκομμένες ή 1 κτγ καυτερό μπούκοβο χωρίς σπόρους
    • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
    • 3 κτσ μηλόξιδο ή ξύδι βαλσάμικο
    • 4 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 200 ml σάλτσα τομάτας (εάν θέλετε την συνταγή πατήστε εδώ στα κόκκινα γράμματα)
    • 12 ντοματίνια κομμένα ροδέλες (προαιρετικά)
    • 80 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 κτσ βούτυρο αγελαδινό
    • 3 κτσ τριμμένη παρμεζάνα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό να βράσει.
    2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σωτέζα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις αντζούγιες, τις ελιές, την κάπαρη, τις πιπεριές τσίλι, τα ντοματίνια, τα μαγειρεύουμε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά και τα σβήνουμε με το ξίδι.
    3. Περιχύνουμε τα υλικά με την σάλτσα τομάτας και μισή κούπα βραστό νερό, αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και τέλος την διορθώνουμε στην γεύση ανάλογα με τα γούστα μας.
    4. Ταυτόχρονα βράζουμε στην κατσαρόλα με το νερό τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία τους.
    5. Ρίχνουμε καυτά τα σπαγγέτι μέσα στην σάλτσα, βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό από τον βρασμό τους.
    6. Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά (πρέπει να είναι ελαφρώς ζουμερή η μακαρονάδα) και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό ανακατεύοντας με μία λαβίδα και σερβίρουμε αμέσως.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5