Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σάλτσα Νάπολι

    Συνταγή από:
    35 λεπτά
    Προετ. 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά | Μερίδες: 4 μερίδες
    • 1 κιλό ώριμες τομάτες κομμένες σε χοντρά καρέ
    • 30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο
    • 1 καρότο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι λευκό
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • 20 γρ. ζάχαρη καστανή
    • 10 φύλλα βασιλικού
    • 60 γρ. νερό
    1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
    2. Στην συνέχεια σε μια πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
    3. Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς ρίχνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1 λεπτό.
    4. Προσθέτουμε τις τομάτες και τη ζάχαρη, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό.
    5. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 25 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να δέσει.
    6. Αποσύρουμε από τη φωτιά ελέγχουμε τα καρυκεύματα και λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ.
    7. Προσθέτουμε ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού και ανακατεύουμε.

    tips

    • Μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγάλη μεγαλύτερη ποσότητα την εποχή που η τομάτα είναι στα φόρτε της, να την τοποθετήσουμε σε αποστειρωμένα βάζα ζεστή και με την κλασική μέθοδο αναποδογυρίζοντας το βάζο να σφραγίσει. Έτσι την συντηρούμε στο ψυγείο μας ή σε δροσερό μέρος για αρκετό καιρό.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5