Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Φουρνιστά ψωμάκια με ζαμπόν τυρί και μαρμελάδα (monte cristo sandwich)

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 5 | Μαγείρεμα: 25 | Μερίδες: 8 ψωμάκια

    ΥΛΙΚΑ

    • 8 αφράτα ψωμάκια από τον αγαπημένο σας φούρνο ή αν έχετε όρεξη και θέλετε να κάνετε την διαφορά ετοιμάστε μόνοι σας τα καλύτερα ψωμάκια με την συνταγή του kitchenvillage, πατώντας πάνω στα κόκκινα γράμματα θα βρείτε την συνταγή και το μόνο που θα αλλάξετε είναι απλά να ψήσετε τα ψωμάκια σε ένα ταψί κολλητά το ένα στο άλλο.
    • 8 φέτες ζαμπόν fouantre
    • 8 φέτες γαλοπούλα  fouantre
    • 8 φέτες τυρί γκούντα
    • 8 φέτες τυρί έμενταλ ή τσένταρ
    • 2 κτσ μουστάρδα Ντιζόν ή πικάντικη
    • 1 αβγό
    • 100 ml λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
    • λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
    • λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    2. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ. Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση πέρα πέρα με πριονωτό μαχαίρι και τοποθετούμε την βάση τους στο ταψί. Αλείφουμε με την μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια, στρώνουμε τις 8 φέτες τυρί, τις 8 φέτες ζαμπόν, τις 8 φέτες γαλοπούλα, από πάνω τις άλλες 8 φέτες τυρί και καπακώνουμε με το πάνω κομμάτι από τα ψωμάκια.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το αυγό και με ένα πινέλο περνάμε καλά την επιφάνεια από τα ψωμάκια. 
    4. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μεσαία σχάρα για 15 λεπτά. Τα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για δέκα λεπτά ακόμα.
    5. Σερβίρουμε τα ψωμάκια ζεστά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και βάζουμε σε ένα ντιπ μία ωραία μαρμελάδα της αρεσκείας μας για να βουτάμε! 

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5