Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σπιτικό Κάρυ σε πολτό

    Συνταγή από:
    15 λεπτά
    Προετ. 5 | Μαγείρεμα: 5 | Μερίδες: 4-5

    ΥΛΙΚΑ

    • 1/2 κτγ τσιμένι
    • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
    • 1 κτγ κυμινόσποροι
    • 1 κτγ κόλιανδρος  σε κόκκους
    • 2 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες
    • 2 γαρίφαλα
    • 2 καρδάμωμα
    • 1 κτσ κουρκουμάς
    • 6 κάσιους
    • 1 κρεμμύδι
    • 3 σκ. σκόρδο
    • 1 κτσ πιπερόριζα
    • 4 κτσ ηλιέλαιο
    • 2 κτσ τοματοπελτές
    • 1 κτγ μαύρη ζάχαρη

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη την πιπερόριζα
    2. Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το τσιμένι, την κανέλα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τα τσίλι, τα καρδάμωμα και τα κάσιους.
    3. Τα τοποθετούμε σε ένα μούλτι,  προσθέτουμε τον κουρκουμά και τα αλέθουμε καλά.
    4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά έως ότου γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.

    tips

    • Τα μπαχαρικά πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να έχουμε το τέλειο κάρυ.Το χρησιμοποιούμε ιδανικά για μαρινάδες πουλερικών, χοιρινού και σαν καρύκευμα σε σάλτσες.

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5