ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κτγ τσιμένι
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
- 1 κτγ κυμινόσποροι
- 1 κτγ κόλιανδρος σε κόκκους
- 2 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες
- 2 γαρίφαλα
- 2 καρδάμωμα
- 1 κτσ κουρκουμάς
- 6 κάσιους
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κτσ πιπερόριζα
- 4 κτσ ηλιέλαιο
- 2 κτσ τοματοπελτές
- 1 κτγ μαύρη ζάχαρη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη την πιπερόριζα
- Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το τσιμένι, την κανέλα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τα τσίλι, τα καρδάμωμα και τα κάσιους.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μούλτι, προσθέτουμε τον κουρκουμά και τα αλέθουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά έως ότου γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
tips
- Τα μπαχαρικά πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να έχουμε το τέλειο κάρυ.Το χρησιμοποιούμε ιδανικά για μαρινάδες πουλερικών, χοιρινού και σαν καρύκευμα σε σάλτσες.
Κατηγορία: