ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε 2 ή 3 λεπτά σνίτσελ ανάλογα το μέγεθος τους
- 500 γρ σπαγγέτι ή ένα ζυμαρικό της αρεσκείας μας (προαιρετικά) γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τα σνίτσελ και με σαλάτα
- 150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε 4 φέτες
- 300 γρ στεγνά ψίχουλα ψωμιού ή πάνκο ή την κλασική φρυγανιά (προτείνω τις 2 πρώτες επιλογές)
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 2 αβγά
- 500 γρ γάλα φρέσκο πλήρες
- 1 και 1/2 κτσ μουστάρδα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κτσ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 8 κτσ (σάλτσα νάπολι) πατήστε πάνω στα κόκκινα γράμματα για την συνταγή
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε σε ένα ταψάκι μικρό το κορν φλάουρ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα τα αβγά και τη μουστάρδα, τοποθετούμε το πάνκο σε ένα ταψάκι και φοράμε γάντια.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα σνίτσελ τα περνάμε από το κορν φλάουρ, τα βουτάμε στο μείγμα με το αβγό, τα μεταφέρουμε στο ταψάκι με το πάνκο και με το καθαρό μας χέρι τα σκεπάζουμε και τα πιέζουμε καλά ώστε να κολλήσει το ψωμί.
- Τοποθετούμε τα σνίτσελ σε ένα καθαρό ταψάκι ή πιάτο και τα μεταφέρουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Συμμαζεύουμε την κουζίνα, ετοιμάζουμε την σάλτσα νάπολι σύμφωνα με την συνταγή που θα βρούμε στα υλικά της συνταγής, βάζουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι 2 δάχτυλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ μέχρι να γίνουν χρυσαφένια απλά προσέχουμε να μείνουν αρκετά ζουμερά για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο όταν το φουρνίσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C με ταυτόχρονα αναμμένο το γκριλ.
- Τοποθετούμε τα σνίτσελ σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και βάζουμε στην επιφάνεια τους 2 γεμάτες κουταλιές σάλτσα νάπολι, λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό, μία χοντρή φέτα μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στο ζεστό φούρνο σε πάνω σχάρα κοντά στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε ζεστά τα σνίτσελ πάνω σε σπαγγέτι βουτύρου ή κάποιο άλλο ζυμαρικό ή με μία ωραία σαλάτα στο πλάι!