Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Καροτοκεφτέδες με σκορδογιάουρτο

    Συνταγή από:
    45 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 30 | Μερίδες: 3-4

    ΥΛΙΚΑ

    Για τους καροτοκεφτέδες

    • 10 καρότα
    • 4 φέτες ψωμιού
    • 12 αποξηραμένα βερίκοκα
    • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 4 κτσ κουκουνάρι
    • 4 σκ. σκόρδο
    • 1 κτγ πιπέρι καγιέν
    • 2 αβγά
    • 1 κτσ μαϊντανός
    • 1 κτσ δυόσμος
    • 1 κτσ άνηθος
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • αλεύρι
    • ηλιέλαιο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα βράζουμε και τα πολτοποιούμε σε ένα μούλτι.
    2. Αφαιρούμε την ψίχα από το ψωμί και την τρίβουμε.
    3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο.
    4. Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου.
    5. Προσθέτουμε τον πουρέ καρότου στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
    6. Σε αλευρωμένη φτιάχνουμε κεφτέδες με το μείγμα καρότου και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

    Σεβίρουμε με σκορδογιάουρτο

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5