ΥΛΙΚΑ
Για τους καροτοκεφτέδες
- 10 καρότα
- 4 φέτες ψωμιού
- 12 αποξηραμένα βερίκοκα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κτσ κουκουνάρι
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 κτγ πιπέρι καγιέν
- 2 αβγά
- 1 κτσ μαϊντανός
- 1 κτσ δυόσμος
- 1 κτσ άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- ηλιέλαιο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζουμε τα καρότα, τα βράζουμε και τα πολτοποιούμε σε ένα μούλτι.
- Αφαιρούμε την ψίχα από το ψωμί και την τρίβουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο.
- Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου.
- Προσθέτουμε τον πουρέ καρότου στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
- Σε αλευρωμένη φτιάχνουμε κεφτέδες με το μείγμα καρότου και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σεβίρουμε με σκορδογιάουρτο