‘Ενας γρήγορος και νόστιμος μεζές για το ούζο ή το κρασάκι μας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλο καλαμάρι
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 κτγ σόδα μαγειρικής
- νερό
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 κτσ πέστο βασιλικού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζουμε το καλαμάρι μας αφαιρώντας το δέρμα και το κόκκαλο του, στη συνέχεια, το βυθίζουμε σε νερό με ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα για δύο ώρες.
- Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες καλαμαριού για ένα λεπτό.
- Μεταφέρουμε το καλαμάρι σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε μια κουταλιά πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι.
tips
- Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να σερβίρουμε το καλαμάρι πάνω σε ψητά λαχανικά, ζυμαρικά, ριζότα, σαλάτες…
Κατηγορία: