Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Καλαμαράκια με πέστο βασιλικού

    Συνταγή από:
    15 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 5 | Μερίδες: 1-2

    ‘Ενας γρήγορος και νόστιμος μεζές για το ούζο ή το κρασάκι μας.

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 μεγάλο καλαμάρι
    • 20 ml ελαιόλαδο
    • 1 κτγ σόδα μαγειρικής
    • νερό
    • 1 φέτα λεμόνι
    • 1 κτσ πέστο βασιλικού

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Καθαρίζουμε το καλαμάρι μας αφαιρώντας το δέρμα και το κόκκαλο του, στη συνέχεια, το βυθίζουμε σε νερό με ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα για δύο ώρες.
    2. Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες καλαμαριού για ένα λεπτό.
    3. Μεταφέρουμε το καλαμάρι σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε μια κουταλιά πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι.

    tips

    • Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να σερβίρουμε το καλαμάρι πάνω σε ψητά λαχανικά, ζυμαρικά, ριζότα, σαλάτες…

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5