Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Πέστο βασιλικού (αλά Τζενοβέζε)

    Συνταγή από:
    10 λεπτά
    Προετ. 5 | | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 70 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο φρέσκο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο
    • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
    • 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    •  προαιρετικά το ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι (προσποχή να μην πάρουμε το άσπρο μέρος και πικρίσει)
    • αλάτι μια καλή πρέζα
    • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
    • 2 κ.σ. παρμεζάνα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
    2. Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
    3. Ελέγχουμε την γεύση και αν χρειάζεται κάτι το συμπληρώνουμε.

    tips

    • Το πέστο μπαίνει πάντα κρύο σε ζεστά ζυμαρικά εκτός φωτιάς για να μην κόψει και αραιώνεται με νερό από τον βρασμό τους. Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε ντιπ για ψητό κοτόπουλο και βινεγκρέτ για σαλάτες.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5