ΥΛΙΚΑ
- 6 αβγά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 400 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια ξηρά, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 20 ml ξύδι βαλσάμικο
- 100 ml ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό δύο δάχτυλα, αλατίζουμε σωστά, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, χωρίς φυσικά να διαλύονται.
- Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 20-22 εκατοστά και βάθος τουλάχιστον 4 εκατοστά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι μας σε ένα μικρό μπολ και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Λαδώνουμε καλά το τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πατάτες καλά ώστε να πάρουν μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ανακατεύουμε προσεκτικά για μην διαλυθούν οι πατάτες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε περιμετρικά στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, κουνώντας το ελαφρά ώστε να μοιραστεί παντού το μείγμα της ομελέτας.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, σε 2-3 λεπτά η tortilla θα σφίξει και θα έχει ψηθεί από κάτω.
- Την μεταφέρουμε σε μια λαδωμένη πιατέλα προσεκτικά και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι.Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να είναι μαλακή στο κέντρο.
- Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και την σερβίρουμε ζεστή με λίγο σκορδογιάουρτο.
info
- H τορτίγια είναι σχεδόν ίδια με την ιταλίδα εξαδέλφη της, τη φριτάτα, αλλά είναι πιο παχιά και επομένως πιο παραδοσιακή.