Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Ισπανική ομελέτα (tortillia) με πατάτες

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 20 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 6 αβγά
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 400 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    • 2 κρεμμύδια ξηρά, κομμένα σε χοντρές φέτες
    • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    • 20 ml ξύδι βαλσάμικο
    • 100 ml ελαιόλαδο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό δύο δάχτυλα, αλατίζουμε σωστά, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, χωρίς φυσικά να διαλύονται.
    2. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στην άκρη.
    3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 20-22 εκατοστά και βάθος τουλάχιστον 4 εκατοστά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.
    4. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι μας σε ένα μικρό μπολ και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    5. Λαδώνουμε καλά το τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πατάτες καλά ώστε να πάρουν μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.
    6. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ανακατεύουμε προσεκτικά για μην διαλυθούν οι πατάτες.
    7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε περιμετρικά στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, κουνώντας το ελαφρά ώστε να μοιραστεί παντού το μείγμα της ομελέτας.
    8. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σε 2-3 λεπτά η tortilla θα σφίξει και θα έχει ψηθεί από κάτω.
    9. Την μεταφέρουμε σε μια λαδωμένη πιατέλα προσεκτικά και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι.Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να είναι μαλακή στο κέντρο.
    10. Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και την σερβίρουμε ζεστή με λίγο σκορδογιάουρτο.

    info

    • H τορτίγια είναι σχεδόν ίδια με την ιταλίδα εξαδέλφη της, τη φριτάτα, αλλά είναι πιο παχιά και επομένως πιο παραδοσιακή.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5