Για τους λάτρεις των ασιατικών φαγητών είναι μία ωραία παραλλαγή από την Μαλαισία στο γνωστό μας σουβλάκι κοτόπουλο με πολύ νόστιμη σάλτσα!!!
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουβλάκια
- 700 γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε καρέ (2 εκατοστά)
- 4 κτγ πάστα από κόκκινο κάρυ (πατήστε πάνω στα κόκκινα γράμματα για την τέλεια σπιτική συνταγή ή αγοράστε έτοιμη από κατάστημα με ασιατικά προϊόντα)
- 1 κτγ κοφτό αλάτι
- 1 κτγ ζάχαρη καστανή
- 6 βρεγμένα καλαμάκια
Για την σάλτσα φυστικοβούτυρο
- 2 κτσ πάστα από κόκκινο κάρυ
- 180 γρ φυστικοβούτυρο (το καλά αλεσμένο)
- 50 γρ μέλι
- 2 κτσ σόγια σως
- 190 γρ γάλα καρύδας ή νερό σε περίπτωση που δεν έχουμε
- 1 κτσ μηλόξυδο ή λευκό ξίδι
- 1 κτσ χυμό lime
Για το σερβίρισμα
- 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κούπα βρασμένο ρύζι basmati ή thai
- 2 lime (μοσχολέμονα) κομμένα στη μέση
- μπούκοβο (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Μαρινάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε σε ένα μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Τα περνάμε σε βρεγμένα καλαμάκια και τα ψήνουμε στην σχάρα ή σε σχαροτήγανο ή σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ. Προσέχουμε να ψηθούν σωστά και να παραμείνουν ζουμερά.
- Βράζουμε το ρύζι μας σε μία κατσαρόλα με 2,5 μέρη ζωμό κότας ή νερό, 1 μέρος ρύζι και λίγο αλάτι (δεν βάζουμε λιπαρή ουσία γιατί έχουμε συνοδευτικό την πλούσια σάλτσα satay).
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τα φέρνουμε σε βρασμό.
- Τέλος σερβίρουμε την ζεστή σάλτσα σε ντιπ, τα σουβλάκια πάνω σε ζεστό αρωματικό ρύζι, πασπαλίζουμε με μπόλικο κόλιανδρο, μπούκοβο και κομμένα μοσχολέμονα στο πλάι.
tips
- Μπορούμε να κόψουμε ανανά σε καρέ, να τον μαρινάρουμε μαζί με το κοτόπουλο και να τον περάσουμε ανάμεσα στα σουβλάκια μας. Επίσης εάν δεν θέλουμε σουβλάκια μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι σε κομματάκια με λίγο ηλιέλαιο και να το προσθέσουμε μέσα στην σάλτσα.
Κατηγορία: