Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Σάντουιτς με κεφτεδάκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και κεφαλογραβιέρα

    Συνταγή από:
    40 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 25 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 2 φρέσκες μπαγκέτες κομμένες στη μέση
    • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά ή σπάλα
    • 3 φέτες ψωμί προζυμένιο ή ολικής άλεσης ή 5 κτσ αλεύρι βρώμης
    • 3 ώριμες τομάτες
    • 1 κτσ γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 κτσ πελτέ τομάτας
    • 1 κτσ κάπαρη
    • 20 γρ. ούζο
    • 1 λευκό κρεμμύδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 αβγό
    • αλάτι θαλασσινό (για την ακρίβεια 10 γραμμάρια)
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κτγ ρίγανη καλής ποιότητας
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 3 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό ανάλογα τα γούστα μας
    • 200 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
    • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάπαρη. Συνεχίζουμε με μία μικρή ντομάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη ,το ούζο, το αβγό, το γιαούρτι, την ψίχα από το ψωμί μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη καλά ή απλά βάζουμε το αλεύρι βρώμης χωρίς το ψωμί, τον κιμά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αλάτι , την ρίγανη, το μαϊντανό και τον δυόσμο ή τον βασιλικό.
    2. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα για τα κεφτεδάκια μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να δέσουν οι γεύσεις και στην συνέχεια τα πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας.
    3. Ζεσταίνουμε ελαφρώς ένα βαθύ αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι, προσθέτουμε 4 κτσ ελαιόλαδο και ψήνουμε τα κεφτεδάκια γυρίζοντας τα προσεχτικά με ένα κουτάλι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας , 2 ώριμες τομάτες στον τρίφτη, 1 δαφνόφυλλο και αν δούμε ότι η τομάτες δεν έχουν πολύ υγρασία βάζουμε ελάχιστο νερό (να μην τα σκεπάσει λίγο κάτω από την επιφάνεια τους) διορθώνουμε τα καρυκεύματα ανάλογα με τα γούστα μας στην σάλτσα και σιγοβράζουμε με καπάκι για 10 με 15 λεπτά.
    4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και τοποθετούμε την σχάρα στην μεσαία θέση.
    5. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τοποθέτουμε τις μπαγκέτες ανοιχτές και με ένα κουτάλι βάζουμε μπόλικη σάλτσα από τα κεφτεδάκια σε όλη την επιφάνεια τους.
    6. Τοποθετούμε στην μία πλευρά κάθε μπαγκέτα 3-4 κεφτεδάκια, μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα από πάνω τους και φουρνίζουμε τα σάντουιτς μέχρι να λιώσει το τυρί και να φρυγανιστεί καλά το ψωμί!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5