ΥΛΙΚΑ
Για τα pancakes
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ baby σπανάκι
- 1 αβγό
- 50 ml σπορέλαιο
- 1 καλή πρέζα αλάτι
- 50 γρ. μέλι
- 140 γρ. αλεύρι
- 1 κτσ κοφτή μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ σόδα μαγειρική
- 1 κτσ βούτυρο λιωμένο αγελαδινό ή ελαιόλαδο
Για την σως γιαουρτιού
- 150 γρ γιαούρτι
- 1 κτγ ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2-3 σταγόνες χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- Καπνιστό σολομό της αρεσκείας μας
- λίγο baby σπανάκι ή μερικές λεπτές φέτες από φρέσκες πίκλες αγγούρι και φρέσκο άνηθο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μούλτι βάζουμε το baby σπανάκι καλά πλυμένο μαζί με το αβγό, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία πράσινη κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την σόδα, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά που δώσαμε παραπάνω μέσα σε ένα μικρό μπολ με ένα κουτάλι.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε ελαφρά και με ένα κουτάλι τοποθετούμε και ψήνουμε τα pancakes με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά με φέτες από καπνιστό σολομό, λίγο baby σπανάκι, λίγες πίκλες αγγούρι, φρέσκο άνηθο και τα περιχύνουμε με μπόλικη δροσερή σως γιαουρτιού!