Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Pancakes με σπανάκι, καπνιστό σολομό και δροσερή σως γιαουρτιού

    Συνταγή από:
    25
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 10 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    Για τα pancakes

    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 100 γρ baby σπανάκι
    • 1 αβγό
    • 50 ml σπορέλαιο
    • 1 καλή πρέζα αλάτι
    • 50 γρ. μέλι
    • 140 γρ. αλεύρι
    • 1 κτσ κοφτή μπέικιν πάουντερ
    • 1 κτγ σόδα μαγειρική
    • 1 κτσ  βούτυρο λιωμένο αγελαδινό ή ελαιόλαδο

    Για την σως γιαουρτιού

    • 150 γρ γιαούρτι
    • 1 κτγ ψιλοκομμένο άνηθο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2-3 σταγόνες χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι

    Για το σερβίρισμα

    • Καπνιστό σολομό της αρεσκείας μας
    • λίγο baby σπανάκι ή μερικές λεπτές φέτες από φρέσκες πίκλες αγγούρι και φρέσκο άνηθο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα μούλτι βάζουμε το baby σπανάκι καλά πλυμένο μαζί με το αβγό, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία πράσινη κρέμα.
    2. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την σόδα, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
    3. Ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά που δώσαμε παραπάνω μέσα σε ένα μικρό μπολ με ένα κουτάλι.
    4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε ελαφρά και με ένα κουτάλι τοποθετούμε και ψήνουμε τα pancakes με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
    5. Σερβίρουμε τα pancakes ζεστά με φέτες από καπνιστό σολομό, λίγο baby σπανάκι, λίγες πίκλες αγγούρι, φρέσκο άνηθο και τα περιχύνουμε με μπόλικη δροσερή σως γιαουρτιού!

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5