Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Cheesecake με κατίκι Δομοκού, δύοσμο και φράουλες

    Συνταγή από:
    200 λεπτά
    Προετ. 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 185 λεπτά | Μερίδες: 6-8

    ΥΛΙΚΑ

    Για την βάση

    • 1 Πακέτο 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
    • 60γρ. Βούτυρο

    Για την κρέμα

    • 500γρ. Κατίκι Δομοκού
    • 500γρ. Κρέμα γάλακτος 35%
    • 60γρ. Ζάχαρη άχνη

    Για τον πουρέ φράουλας

    • 250γρ.Φράουλες ώριμες
    • 40γρ. Άχνη ζάχαρη
    • 6 Φύλλα ζελατίνης
    • 4 Φύλλα δυόσμου
    • 5ml Χυμό λεμόνι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ζεσταθεί ιδιαίτερα.
    2. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα multi-πολυκοπτικό, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και σε μοιράζουμε την ζύμη σε ποτήρια ή την κάνουμε βάση σε ένα ταψάκι 20 εκ.
    3. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά
    4. Βάζουμε σε έναν κάδο του μίξερ το κατίκι, την άχνη, την κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να δέσει ελαφρώς και να έχει την υφή γιαουρτιού. Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω στην βάση του μπισκότου ή στα ποτήρια και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
    5. Πλένουμε τις φράουλες και κρατάμε 5 από αυτές στην άκρη για ντεκόρ, στις υπόλοιπες βγάζουμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα 2, τις τοποθετούμε σε ένα μπολάκι για 15 λεπτά μαζί με την ζάχαρη άχνη, το λεμόνι,τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ελάχιστο νερό, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
    6. Χτυπάμε το μείγμα σε ένα multi-πολυκοπτικό μέχρι να γίνει πουρές, στην συνέχεια το ζεσταίνουμε ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι και αφού στραγγίσουμε καλά τις ζελατίνες τις ανακατέυουμε με έναν αυγοδάρτη καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν στον πουρέ μας.
    7. Περιχύνουμε τον πουρέ φράουλας πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και το ζελέ μας, περίπου 1 ώρα.
    8. Σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5