Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Τζιζκέικ (cheesecake) με φρέσκα κεράσια

    Συνταγή από:
    60 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 5 | Μερίδες: 1 τσέρκι ή φόρμα 26 εκατοστά

    ΥΛΙΚΑ

    Για την σάλτσα κεράσι

    • 2 κούπες φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
    • 1/2 κούπα ζάχαρη ή μέλι
    • 2 κτσ χυμό λεμόνι
    • 2 κτσ κορν φλάουρ
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2 κτσ λικέρ κεράσι (προαιρετικά)

    Για την βάση του μπισκότου

    • 200 γρ μπισκότα τύπου digestive
    • 80 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

    Για την κρέμα τυριού

    • 500 γρ τυρί κρέμα
    • 400 γρ κρέμα γάλακτος
    • 90 γρ άχνη ζάχαρη
    • Ξύσμα από 1 λεμόνι χωρίς το λευκό μέρος
    • 1,5 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Για την σάλτσα κεράσι

    1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κεράσια με την ζάχαρη ή το μέλι, μία πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε λίγη ώρα στην άκρη να βγάλουν τα υγρά τους.
    2. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κεράσια να σιγοβράσουν για 6 λεπτά.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και περιχύνουμε τα κεράσια.
    4. Κουνάμε το τηγάνι για λίγη ώρα στην φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα γύρω από τα κεράσια και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λικέρ.
    5. Σε περίπτωση που δέσει λίγο παραπάνω από το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν κρυώσει αραιώνουμε με ελάχιστο νερό για να πάρουμε την υφή της αρεσκείας μας.

    Για την βάση του μπισκότου

    1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει τελείως soft.
    2. Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
    3. Τέλος σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε την ζύμη στην βάση της φόρμας που θα στήσουμε το γλυκό πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλα.
    4. Μεταφέρουμε την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού.

     

    Για την κρέμα τυριού

    1. Χτυπάμε με σύρμα στο μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή) στην υφή γιαουρτιού και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμόνι.
    2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε σταδιακά την σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
    3. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για κάποιες ώρες να δέσει.
    4. Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μπόλικα κεράσια!!!

     

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5