ΥΛΙΚΑ
Για το Ceasar dressing
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ μαγιονέζα
- 1 κτσ μουστάρδα Ντιζόν ή μία πικάντικη
- 40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 80 γρ τριμμένη παρμεζάνα στο ψιλό
- 1 κτσ κάππαρη
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο ανάλογα το ποσό σας αρέσει
- 4 φιλέτα αντζούγιας (αυτές που είναι στο βαζάκι μέσα σε λάδι γιατί οι άλλες είναι πολύ αλμυρές και θα μας χαλάσουν την συνταγή)
Για την σαλάτα
- 1 iceberg
- 100 γρ παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες ή χοντροτριμμένη
- 1 φιλέτο κοτόπουλο φιλεταρισμένο στα 2
- 4 λεπτές φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 1 κτσ βούτυρο αγελαδινό
- 4 κτσ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεκινάμε με το dressing για να δέσουν οι γεύσεις το ιδανικότερο είναι να το ετοιμάσουμε μία ημέρα πριν κάνουμε την συνταγή.
- Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, τις αντζούγιες, το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος δοκιμάζουμε την σάλτσα και βλέπουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ή λεμόνι ώστε να την φέρουμε στα μέτρα μας.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο το ceasar dressing τουλάχιστον για 6 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C° στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρωματιστεί καλά.
- Βάζουμε τα καρεδάκια του ψωμιού σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα περιχύνουμε με το αρωματικό βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ή τριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, ρίχνουμε από πάνω λίγο από το σκορδόλαδο που έχει μείνει στο τηγάνι, τα ψήνουμε σε ένα μικρό ταψί στο φούρνο για 20-25 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφού έχουμε πλύνει καλά το iceberg το κόβουμε σε φέτες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε την ποσότητα του dressing που μας αρέσει, το κοτόπουλο κομμένο σε καρεδάκια, λίγα κρουτόν και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε όμορφα σε μία σαλατέρια, γαρνίρουμε με κρουτόν, φλούδες παρμεζάνας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε την πεντανόστιμη σαλάτα!