Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Aμερικάνικοι λουκουμάδες καλαμποκιού (Corn dog) με λουκάνικο

    Συνταγή από:
    20 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 10 | Μερίδες: 8 μερίδες

    ΥΛΙΚΑ

    • 8 λουκάνικα, Φρανκφούρτης περασμένα σε ξυλάκια
    • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
    • 30 γρ. κορν φλάουρ
    • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
    • 1 και 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 2 κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)
    • 350 ml ξινόγαλο
    • 2 αβγά
    • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ξινόγαλο, τα αβγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο,το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα μαγειρικής και ανακατεύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
    2. Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια και σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο χωρίς να κάψει υπερβολικά.
    3. Ρίχνουμε λίγο χυλό με ένα κουτάλι στο λάδι για να ελέγξουμε ότι είναι έτοιμο, βάζουμε το χυλό σε ένα νεροπότηρο για να βυθίζονται εύκολα να λουκάνικα και τηγανίζουμε τα Corn dogs μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
    4. Τα σερβίρουμε με μουστάρδα κέτσαπ ή μία ωραία σάλτσα cheddar και τα απολαμβάνουμε με παγωμένες μπύρες με την παρέα μας!

    tips

    • Σε περίπτωση που δεν έχουμε ξινόγαλο μπορούμε να βάλουμε γάλα επίσης μπορούμε πριν βυθίσουμε τα λουκάνικα στο χυλό να τα τυλίξουμε με μία φέτα τυρί. Επίσης αν μας περισσέψει χυλός μπορούμε να τηγανίσουμε λαχανικά της αρεσκείας μας όπως κολοκύθια μελιτζάνες πιπεριές.

    2 Αξιολογήσεις

    1. Γιάννης

      Mπράβο σας φοβερά βγήκανε τρελάθηκαν όλοι σπίτι!

      Star
    2. Αγγελική

      Εξαιρετικά μου έκανε εντύπωση ότι δεν τράβηξαν καθόλου λάδι μπράβο σας

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5