ΥΛΙΚΑ
- 4-6 αβγά χωριάτικα
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- πάπρικα
- ελαιόλαδο
- 4-5 ψιλοκομμένες ελιές για το σερβίρισμα
Για τις πίτες
- 500 γρ. αλεύρι
- 170 γρ. νερό
- 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 20 γρ. νωπή μαγιά ή 10γρ. ξηρή
- 10 γρ. αλάτι θαλασσινό
- 10 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το νερό (χλιαρό όχι ζεστό), το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι μόλις το πάρει ρίχνουμε την μαγιά και αφήνουμε μισή ώρα στην άκρη τον χυλό σε ζεστό περιβάλλον. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας καλά και στο τέλος το ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει μία ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο της κουζίνας πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι για μην μας κολλάνε, σε μέγεθος ακανόνιστο ίσο με ένα μέτριο τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις πίτες χωρίς λάδι μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές.
- Σερβίρουμε ζεστές τις πίτες με κατίκι Δομοκού, αβγά μάτια, ελαιόλαδο αρωματισμένο με γλυκιά πάπρικα και ψιλοκομμένες ελιές!
tips
- Μπορούμε με την βοήθεια ενός πινέλου να αλείφουμε τις πίτες με το που βγαίνουν καυτές από το τηγάνι με φρέσκο αγελαδινό ή πρόβειο λιωμένο βούτυρο για έξτρα άρωμα και γεύση.