Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος με πορτοκάλι

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 20 | Μερίδες: 4 - 5

    ΥΛΙΚΑ

    • 1/2 κούπα ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
    • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 1 κούπα μέλι
    • 1 κούπα νερό
    • 2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκάλι
    • 1/2 κούπα καρύδια σπασμένα ή αμύγδαλα ή κουκουνάρι
    • 1 κτσ κανέλα τριμμένη
    • 1 κτγ γαρίφαλο τριμμένο
    • 1 πρέζα αλάτι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει καλά. Τραβάμε στην άκρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το μέλι.
    2. Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, το σιμιγδάλι, τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστούν καλά και να έχουμε ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
    3. Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και σταδιακά σε 2 δόσεις το σιρόπι εκτός φωτιάς και προσεκτικά για να μην καούμε.
    4. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει ο χαλβάς την υφή μίας πολύ πηχτής κρέμας.
    5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ αφήνοντας να κρυώσει ελαφρώς και αφού βρέξουμε τα χέρια μας πλάθουμε σε σχήμα που θυμίζει μελομακάρονα.
    6. Σερβίρουμε σκέτο το χαλβά ή με κανέλα, ξηρούς καρπούς και ελάχιστο μέλι.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5