Η τυροκαυτερή παραδοσιακά γινόταν στο τραπέζι από τους πελάτες των μεζεδοπωλείων και όχι στην κουζίνα. Παραγγέλναν την φέτα, ξεχωριστά τις καυτερές πιπεριές ψημένες στα κάρβουνα και σερβιριζόταν σε ένα πλατύ πιάτο με μπόλικο ελαιόλαδο και ξίδι. Έτσι ο καθένας με ένα πιρούνι πίεζε την φέτα μέσα στις μαρινάτες πιπεριές μέχρι να γίνουν μία κρέμα και φυσικά αφαιρούσε ή πρόσθετε καυτερές πιπεριές και ξίδι ανάλογα με τα γούστα του.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ φέτα πικάντικη μερακλίδικη (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 200 γρ με μανούρι ή κατίκι Δομοκού ή τσαλαφούτι)
- 4 καυτερές πράσινες πιπεριές (αν είστε κότες 2)
- 2 κτσ ξίδι
- 4-5 κτσ ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι ψήνουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τραβάμε το τηγάνι στην άκρη σβήνουμε με το ξίδι και καπακώνουμε.
- Βγάζουμε τις πιπεριές μετά από λίγη ώρα από το τηγάνι και τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας τα περισσότερα σπόρια.
- Σε ένα μπολ ή σε ένα γουδί τις πολτοποιούμε προσθέτουμε τα υγρά από το τηγάνι, την φέτα σπασμένη και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει την υφή της αρεσκείας μας.
- Σερβίρουμε με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί!
Κατηγορία:
Μπράβο σεφ!Εγώ προτιμώ να τις βάζω ωμές τις πιπεριές, μαζί με μία κανονική και αντικαθιστώ 200 γρ. φέτα , με στραγγιστό γιαούρτι.Σημερα όμως έκανα την δική σου εκδοχή και ήταν εξαιρετική!!!
Σε ευχαριστώ Πασχάλη!Είναι μία καλή βάση για να την διορθώσεις ανάλογα με τα γούστα σου!
Ευχαριστούμε πολύ Πασχάλη!!!