Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Τσίζκεϊκ (Cheesecake) αμερικάνικο φούρνου με μαρμελάδα βύσσινο

    Συνταγή από:
    60 λεπτά
    Προετ. 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 45 λεπτά | Μερίδες: 10

    ΥΛΙΚΑ

    Βάση

    • 250 γρ. digestive μπισκότα
    • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο λιωμένο

    Κρέμα

    • 550 γρ. τυρί κρέμα
    • 60 γρ. ζάχαρη
    • 30 γρ. κορν φλάουρ
    • 3 μέτρια αυγά
    • 1 λεμόνι ξύσμα (χωρίς το λευκό μέρος)
    • 80 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
    • γλυκό του κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Βάση

    1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
    2. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα ταψί και απλώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζουμε με τα χέρια μας προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση.
    3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC και ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά.

    Κρέμα

    1. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
    2. Μόλις μαλακώσει το τυρί, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
    3. Προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα.
    4. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση, το απλώνουμε και ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο, στους 190◦C. To ψήνουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.
    5. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο.

    2 Αξιολογήσεις

    1. Μαρία

      Δεν έχω λόγια τρελάθηκαν όλοι στο σπίτι μπράβο!!!

      Star
      • vasilischef

        Σε ευχαριστώ Μαρία περιμένω φωτογραφίες την επόμενη φορά!!!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5