ΥΛΙΚΑ
- 4-5 κολοκυθάκια μέτρια
- 2 αβγά
- 1 κτσ μουστάρδα Ντιζόν
- 80 γρ γιαούρτι
- 250 γρ γάλα
- 1 κτγ μέλι
- 1 κτγ αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κτγ σκόνη σκόρδο
- 500 γρ πάνκο ή ψιλά ψίχουλα από προζυμένιο ψωμί τριμμένα στο μούλτι
- 80 γρ αλεύρι
- 2 κτσ ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα Νάξου
- 60 γρ ελαιόλαδο
Για το δροσερό ντιπ
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κτγ ψιλοκομμένο δυόσμο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια αφού τα έχουμε πλύνει σχολαστικά σε μικρά στικς σε μέγεθος παρόμοιο με τις τηγανιτές πατάτες.
- Τα τοποθετούμε σε μια μικρή σακούλα μαζί με το αλεύρι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την σκόνη σκόρδο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, κλείνουμε την σακούλα και τα κουνάμε καλά να παναριστούν ομοιόμορφα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το γάλα, την μουστάρδα Ντιζόν, το μέλι και τα χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη.
- Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μαζί με το πάνκο ή την ψύχα του ψωμιού και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 190°C και τοποθετούμε την σχάρα στην μέση.
- Περνάμε τα κολοκυθάκια από το μείγμα του αβγού ανακατεύοντας με το ένα χέρι, σουρώνουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο ταψί με το πάνκο.
- Με το καθαρό μας χέρι σκεπάζουμε τα κολοκυθάκια με το ψωμί, τα πιέζουμε καλά να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους και τα ραντίζουμε καλά με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά από την πάνω πλευρά, τα γυρνάμε προσεχτικά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε γίνουν το ίδιο τραγανά και από την κάτω πλευρά.
- Ετοιμάζουμε το ντιπ γιαούρτι απλά ανακατεύοντας τα υλικά που δώσαμε παραπάνω και το σερβίρουμε μαζί με τα τραγανά κολοκυθάκια!