ΥΛΙΚΑ
- 140 γρ ταραμάς λευκός καλής ποιότητας
- 200 γραμμάρια ψίχα από λευκό χωριάτικο ψωμί (αν είναι μπαγιάτικο και προζυμένιο ακόμη καλύτερα)
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 20 ml ούζο (προαιρετικά αλλά αν το βάλετε θα κάνει την διαφορά)
- 200 ml ηλιέλαιο
- 150 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γλυκάνουν και τα αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ μουλιάζουμε σε νερό την ψίχα του ψωμιού, την στράγγιζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και την μεταφέρουμε σε ένα καθαρό σκεύος.
- Βάζουμε τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το ούζο, την ψίχα ψωμιού και προσθέτουμε χτυπώντας σταδιακά τα λάδια.
- Μόλις πετύχουμε την υφή που θέλουμε ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για λίγο μέχρι να τον πάρει η ταραμοσαλάτα.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και μετά από 3 ώρες οι γεύσεις θα δέσουν και θα είναι έτοιμη να την αλείψουμε στις καυτές μας λαγάνες!
Υπέροχος γευστικοτατος ταραμάς μμμμμμ