Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Τάρτα με μανιτάρια καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα

    Συνταγή από:
    90 λεπτά
    Προετ. 30 | Μαγείρεμα: 60 | Μερίδες: 6 με 8 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σας

    ΥΛΙΚΑ

    Για την ζύμη της τάρτας:

    <<πατήστε εδώ για να βρείτε την συνταγή της τάρτας>>

    Για την γέμιση:

    1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες (ανάμεικτα βάλτε τα αγαπημένα σας!)

    3 μεγάλα λευκά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

    1 σκελίδα σκόρδο

    60 ml ελαιόλαδο

    650 ml γάλα

    3 κτσ αλεύρι (κοφτές)

    3 κτσ βούτυρο αγελαδινό

    250 γρ. γραβιέρα καλής ποιότητας τριμμένη

    1 κτσ φρέσκο ή ξηρό θυμάρι

    1 κτγ μέλι

    2 κτσ  βαλσάμικο ξύδι

    αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Για την ζύμη της τάρτας:

    • Ετοιμάζουμε και προψήνουμε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε πατώντας πάνω στο link που δώσαμε στα υλικά της συνταγής.

    Για την γέμιση:

    1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια με 60 ml ελαιόλαδο και 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο αλατίζοντας ελαφρώς μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο ή μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη απομακρύνοντας το σκόρδο που δεν θα το χρειαστούμε στη συνέχεια γιατί θέλαμε μόνο το άρωμα του.
    2. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο ίδιο τηγάνι τις λεπτές φέτες κρεμμυδιού, τις αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν ωραίο καφετί χρώμα και  μόλις μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε το μέλι και το βαλσάμικο ξύδι.
    3. Προσθέτουμε το βούτυρο στα κρεμμύδια και μόλις λιώσει πασπαλίζουμε με το αλεύρι και καβουρδίζουμε για ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με βάζοντας το γάλα σταδιακά σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κρέμα, αρωματίζουμε με θυμάρι, μπόλικο φρεκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα (αν δέσει πολύ το μείγμα προσθέτουμε λίγο γάλα το θέλουμε στην υφή γιαουρτιού).
    4. Βάζουμε την γέμιση ομοιόμορφα στην προψημένη τάρτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η γέμιση.
    5. Σερβίρουμε ιδανικά με μία σαλάτα με σπανάκι και ρόδι στο πλάι!

    tips

    • Καθοριστικό ρόλο στη γεύση της τάρτας θα παίξει η ποιότητα της γραβιέρας και των μανιταριών. Σε περίπτωση που έχουμε εξιδεικευμένο προμηθευτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άγρια μανιτάρια, επίσης να αρωματίσουμε με λίγη τρούφα ή λάδι τρούφας για γιορτινό gourmet αποτέλεσμα.

     

     

     

     

    Μία Αξιολόγηση

    1. Σοφία

      Φαίνεται υπέροχη Σεφ θα την ετοιμάσουμε σίγουρα!!!

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5