Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Τάρτα λεμόνι (lemon pie) με λευκή σοκολάτα

    Συνταγή από:
    70 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 60 | Μερίδες: 1 μεγάλη ταρτιέρα

    ΥΛΙΚΑ

    Για την κρέμα λεμόνι

    • 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
    • 180 γρ ζάχαρη
    • 4 φρέσκα μεσαία αβγά
    • 100 γρ κορν φλάουρ
    • 100 γρ λευκή σοκολάτα
    • Ξύσμα από 1 λεμόνι χωρίς το λευκό μέρος
    • 2 λεμόνια ακέρωτα ολόκληρα

    Για την βάση μπισκότο

    • 200 γρ μπισκότα τύπου digestive
    • 80 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

    Για το σερβίρισμα 

    • Λίγη χτυπημένη σαντιγί ή μία μαρέγκα απλή  με 150 γρ ζάχαρη, 150 γρ ασπράδι αβγού και μία πρέζα αλάτι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Για την κρέμα λεμόνι

    1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 2 ολόκληρα λεμόνια σε άφθονο νερό και τα βράζουμε για μία ώρα (στο πρώτο τέταρτο πετάμε το πρώτο νερό προσθέτουμε ζεστό και συνεχίζουμε το βράσιμο).
    2. Απομακρύνουμε το εσωτερικό από τα βρασμένα λεμόνια και κρατάμε μόνο τις φλούδες τους.
    3. Σε ένα μούλτι χτυπάμε με λίγο από το γάλα της συνταγής τα λεμόνια μέχρι να γίνουν μία λεία κρέμα.
    4. Προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    5. Σε μία άλλη μπασίνα χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον κορν φλάουρ με την βοήθεια ενός αβγοδάρτη και προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
    6. Ξανάμεταφέρουμε την κρέμα στην κατσαρόλα αφού πρώτα την περάσουμε από ένα σινουά προαιρετικά και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
    7. Τέλος τραβάμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς  και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντας μέχρι να την πάρει η κρέμα.
    8. Μεταφέρουμε την κρέμα λεμόνι σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια της.
    9. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και πριν την σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη να αφρατέψει.

    Για την βάση μπισκότο

    1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει τελείως soft.
    2. Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
    3. Τέλος σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε την ζύμη στην βάση της ταρτιέρας που θα στήσουμε το γλυκό πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλα.
    4. Μεταφέρουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα λεμόνι.

    Για το σερβίρισμα

    1. Τοποθετούμε την κρέμα λεμόνι πάνω στο μπισκότο.
    2. Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με σαντιγί ή καμμένη μαρέγκα!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5