ΥΛΙΚΑ
- 1 κρόκος αβγού
- 15 γρ. μουστάρδα
- 5 ml ξύδι από κρασί
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 150 ml ηλιέλαιο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάμε τον κρόκο αβγού με τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ενσωματώνουμε προοδευτικά το λάδι, χτυπώντας δυνατά με το σύρμα.
- Ελέγχουμε τη σφιχτή σύσταση και διατηρούμε στο ψυγείο το πολύ για 48 ώρες.
tips
- H βάση μας πρέπει να είναι σφιχτή σε περίπτωση που θέλουμε να την αραιώσουμε με άλλα υλικά ώστε να μη μας βγει πολύ αραιή στο τελικό αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν απλή μαγιονέζα μπορούμε να την αραιώσουμε με ελάχιστο νερό, ώστε να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Καλό είναι στη φρέσκια μαγιονέζα, στο τέλος της συνταγής, να προσθέτουμε μια σταγόνα ξύδι ή να χρησιμοποιούμε παστεριωμένους κρόκους εμπορίου.
Κατηγορία: