ΥΛΙΚΑ
- 320 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 150 ml. νερό
- 300 γρ. μέλι από θυμάρι
- 1 λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το νερό, το μέλι από θυμάρι και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε.
- Αφήνουμε τη λεμονάδα να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς.
- Σερβίρουμε τη λεμονάδα σε ψηλά ποτήρια, τα οποία γεμίζουμε μέχρι την μέση και αραιώνουμε με παγωμένο ή ανθρακούχο νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε πάγο και φύλλα δυόσμου!
- Tips:
• Αν τα λεμόνια είναι πιο ξινά δοκιμάζουμε και αυξομειώνουμε την ποσότητα του μελιού.
• Μπορούμε να χρωματίσουμε την λεμονάδα με μερικές σταγόνες από γλυκό βύσσινο ή σιρόπι ροδιού.
• Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή χρησιμοποιώντας πορτοκάλια και να φτιάξουμε σπιτική πορτοκαλάδα όπου πάλι δεν ξεχνάμε να δοκιμάσουμε και να αυξομειώσουμε την ποσότητα του μελιού, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Κατηγορία: