Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Σπιτική κέτσαπ (ketchup)

    Συνταγή από:
    45
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 30 | Μερίδες: 500 γρ

    ΥΛΙΚΑ

    • 2,5 κιλά ώριμες ντομάτες
    • 1 κτγ χοντρό θαλασσινό αλάτι
    • 160 γρ μέλι ή πετιμέζι
    • 80 ml μηλόξιδο καλής ποιότητας
    • 80 ml νερό
    • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή 1 κτγ σκόνη σκόρδου
    • 1 κτγ μουστάρδα
    • 1 κτγ ψιλοκομμένο τζίντζερ
    • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
    • 1/2 κτγ καυτερό μπούκοβο χωρίς σπόρους ή tabasco
    • 1 κτγ Worcestershire σως

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε χαραγμένες τις ώριμες ντομάτες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους, βράζουμε για 2 λεπτά και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
    2. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες, τις κόβουμε στη μέση και απομακρύνουμε τα σπόρια.
    3. Περνάμε τις ντομάτες από μία σίτα πιέζοντας με μία κουτάλα πάνω από ένα μπολ μέχρι να πάρουμε όλο το χυμό τους.
    4. Μεταφέρουμε το χυμό από τις ντομάτες μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου ώσπου να δέσει η κέτσαπ.
    5. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με τα γούστα μας, αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την διατηρούμε στο ψυγείο.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5