ΥΛΙΚΑ
- 2,5 κιλά ώριμες ντομάτες
- 1 κτγ χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 160 γρ μέλι ή πετιμέζι
- 80 ml μηλόξιδο καλής ποιότητας
- 80 ml νερό
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή 1 κτγ σκόνη σκόρδου
- 1 κτγ μουστάρδα
- 1 κτγ ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ καυτερό μπούκοβο χωρίς σπόρους ή tabasco
- 1 κτγ Worcestershire σως
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε χαραγμένες τις ώριμες ντομάτες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους, βράζουμε για 2 λεπτά και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες, τις κόβουμε στη μέση και απομακρύνουμε τα σπόρια.
- Περνάμε τις ντομάτες από μία σίτα πιέζοντας με μία κουτάλα πάνω από ένα μπολ μέχρι να πάρουμε όλο το χυμό τους.
- Μεταφέρουμε το χυμό από τις ντομάτες μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου ώσπου να δέσει η κέτσαπ.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με τα γούστα μας, αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Κατηγορία: