Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σπιτικές πατάτες (country)

    Συνταγή από:
    80 λεπτά
    Προετ. 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Μερίδες: 2-3 μερίδες

    ΥΛΙΚΑ

    • 6 πατάτες (μετρίου μεγέθους)
    • αλάτι χοντρό (2 χούφτες)
    • αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα
    • σπορέλαιο για τηγάνισμα
    • αλάτι ψιλό
    • ρίγανη
    • καπνιστή πάπρικα
    1. Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό τις πατάτες και με την βοήθεια ενός καθαρού σφουγγαριού τις καθαρίζουμε καλά εξωτερικά χωρίς να αφήσουμε το παραμικρό υπόλειμμα στην φλούδα τους.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    3. Βρέχουμε το χοντρό αλάτι με ελάχιστο νερό (1 κ.τ.σ.) και το ανακατεύουμε καλά.
    4. Κόβουμε έξι κομμάτια αλουμινόχαρτο 20 Χ 15 εκατοστά περίπου, μοιράζουμε τη μισή ποσότητα από το χοντρό αλάτι στο κέντρο του καθενός και τοποθετούμε μία μία τις πατάτες πάνω στο αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι πάνω στις πατάτες και τις τυλίγουμε καλά με το αλουμινόχαρτο.
    5. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
    6. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
    7. Όταν είναι έτοιμες (ελέγχουμε την μεγαλύτερη πατάτα πρέπει ένα μυτερό μαχαίρι να την διαπερνάει με ευκολία), τις αποσύρουμε από τον φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά.
    8. Τρίβουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να φύγει το επιπλέον αλάτι.
    9. Μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
    10. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι λάδι και περιμένουμε να κάψει καλά.
    11. Μόλις είναι έτοιμο, προσεχτικά τοποθετούμε τις πατάτες σε απόσταση τη μία από την άλλη μέσα στο λάδι.
    12. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
    13. Με μια κουτάλα αράχνη αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι σουρώνοντας καλά το λάδι και έτσι όπως είναι καυτές τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι ψιλό, ρίγανη, πάπρικα καπνιστή, όλα ανάλογα με τα γούστα μας ανακατεύοντας καλά.
    14. Ελέγχουμε το αλάτι και σερβίρουμε ζεστές.
    15. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις φανταστικές αυτές πατάτες ιδανικά ένα με τα μπέργκερ μας, ψητό ή μαγειρευτό κρέας.

    tips

    • Μπορούμε να κόψουμε τις πατάτες ροδέλες ή όπως αλλιώς θέλουμε να τις παρουσιάσουμε στην συνταγή μας και φυσικά μπορούμε να αφαιρέσουμε εύκολα την φλούδα τους πριν το τηγάνισμα σε περίπτωση που δεν μας αρέσει οπτικά ή γευστικά.

     

    Μία Αξιολόγηση

    1. Χρήστος

      Τις κάναμε σήμερα και τις φάγαμε πριν φτάσουν στο τραπέζι!!!

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5