ΥΛΙΚΑ
- 3 μπανάνες ώριμες κομμένες σε μικρά καρέ
- 4 αβγά μεσαία
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. μέλι
- 120 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
- 80 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
- 80 γρ. βρώμη ( χτυπημένη στον πολυκόφτη να έχει την υφή του αλευριού)
- 300 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
- 1 κτσ σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185ο C στον αέρα.
- Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τα αβγά με την ζάχαρη, το μέλι και χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη να μέχρι να αφρατέψουν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια , το αλάτι, το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
- Σε ένα ταψάκι 30 Χ 30 εκατοστά περίπου βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα στον πάτο του.
- Περιχύνουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε καλά με ένα βρεγμένο κουτάλι σε όλο το ταψί. Βάζουμε ακανόνιστα τα μισά κομμάτια σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια, τα καρεδάκια μπανάνας, ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με το γάλα και περιχύνουμε τις μπανάνες ομοιόμορφα. Τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα βυθίζοντας και τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30-35 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιόμορφο χρώμα.
- Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου οι μπάρες μας τις κόβουμε σε μερίδες και τις δοκιμάζουμε!
tips
- Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις μπάρες και στην κατάψυξη αφού κρυώσουν, τυλίγοντας καλά μία μία με λαδόκολλα και μεμβράνη.
Κατηγορία:
Ωραίος…!!!