Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Σουπιές με σπανάκι

    Συνταγή από:
    55 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 40 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες κομμένες σε χοντρές φέτες
    • 2 σακουλάκια από το μελάνι τους (προαιρετικά για τους λάτρεις)
    • 1,3 κιλά φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο μαζί με το κοτσάνι του
    • Ξύσμα και χυμό από ένα ακέρωτο λεμόνι
    • 500 ml  νερό ή ζωμό λαχανικών ακόμη καλύτερα
    • 100 ml λευκό κρασί
    • 120 ml ελαιόλαδο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Μία πρέζα κύμινο (προαιρετικά)

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε μία πλασωτέ κατσαρόλα προσθέτουμε τα 60 ml ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι μία πρέζα αλάτι και το σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
    2. Προσθέτουμε την σουπιά, ανακατεύουμε για λίγο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το μελάνι σουπιάς (προαιρετικά σε περίπτωση που μας αρέσει) και μαγειρεύουμε τις σουπιές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
    3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν.
    4. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μία πρέζα κύμινο, διορθώνουμε το αλάτι στα μέτρα μας, προσθέτουμε άλλα 60 ml ελαιόλαδο ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις σουπιές!

     

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5