Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας και μπισκότο (oreo)

    Συνταγή από:
    45 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 30 | Μερίδες: 12

    ΥΛΙΚΑ

    Για το σιρόπι

    • 200 γρ. νερό
    • 200 γρ. γάλα
    • 1 ξυλάκι κανέλας
    • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 κτσ καφέ, στιγμιαίο
    • 30 γρ. κακάο
    • 1 κ.σ. κονιάκ

    Για τη σοκολατόπιτα

    • 4 αβγά, μεσαία
    • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 κτγ κανέλα
    • 1/3 κτγ μοσχοκάρυδο
    • 1/3 κτγ γαρύφαλλο
    • 100 γρ. ηλιέλαιο
    • 100 γρ. νερό
    • 1 κτσ γιαούρτι
    • 40 γρ. κακάο
    • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κτσ σόδα μαγειρικής
    • ξύσμα (χωρίς το λευκό μέρος) από 2 πορτοκάλια
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για το γλάσο

    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 1 κτσ μέλι
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για το σερβίρισμα

    • 1 συσκευασία μίνι μπισκότα oreo
    • λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)
    • παγωτό βανίλια

     

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Για το σιρόπι

    1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, το ξυλάκι κανέλας, τη ζάχαρη, τον καφέ, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    2. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει μία βράση τραβάμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.

     

    Για τη σοκολατόπιτα

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
    2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα.
    3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το νερό, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
    4. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύομε απλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
    5. Λαδώνουμε με ηλιαίελαιο ένα ταψάκι 30χ24 σε μέγεθος περίπου και μεταφέρουμε την σοκολατόπιτα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με την βοήθεια της σπάτουλας (αν μας κολλάει την βουτάμε σε λίγο νερό).
    6. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο και ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο της ζύμης πρέπει να βγαίνει καθαρό.
    7. Τρυπάμε με ένα μαχαιράκι όσο είναι καυτή όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
    8. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

     

    Για το γλάσο

    1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την φέρνουμε σε βρασμό.
    2. Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ κομμένη σε μικρά κομμάτια, περιχύνουμε με την καυτή κρέμα, προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μία ωραία σάλτσα σοκολάτας.
    3. Περιχύνουμε με την γκανάζ σοκολάτας την σοκολατόπιτα και την μεταφέρουμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος μέχρι να σταθεί.

     

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε την σοκολατόπιτα με τα μπισκότα oreo από πάνω (μπορούμε να βάλουμε και λιωμένη λευκή σοκολάτα, ροζ πιπέρι, βατόμουρα, φράουλες ή ότι άλλο ξινό φρούτο ή σιρόπι θέλουμε) και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια!!!

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5