Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σοκολάτα βιεννουά με πραλίνα φουντουκιού

    Συνταγή από:
    20 λεπτά
    Προετ. 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Μερίδες: 4 μερίδες

    ΥΛΙΚΑ

    • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
    • 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
    • 250 γρ. νερό
    • 20 γρ. κακάο
    • 50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
    • 1 γρ. αλάτι

    Για το σερβίρισμα

    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το κακάο, το αλάτι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
    2. Όταν πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την πραλίνα φουντουκιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    3. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
    4. Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε φλιτζάνια, ζεστή αλλά όχι καυτή.
    5. Συνοδεύουμε με μία κουταλιά της σούπας άγλυκη σαντιγί.
    6. Αν θέλουμε να προετοιμάσουμε τη σοκολάτα από νωρίς και να τη σερβίρουμε αργότερα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και μόλις είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα σουρώνοντάς την. Την αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει αλλά κατά διαστήματα την ανακατεύουμε για να μην σχηματιστεί κρούστα.
    7. Προτού σερβίρουμε, ζεσταίνουμε ξανά το ρόφημα χωρίς να το αφήσουμε να κάψει.

    tips

    • Μπορούμε να προσθέσουμε μισό κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος, ή μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης στο γάλα όταν το ζεσταίνουμε. Επίσης πριν το σερβίρισμα μπορούμε δώσουμε στην σοκολάτα άλλη διάσταση με 1 σφηνάκι λικέρ ή ένα γλυκό κρασί της αρεσκείας μας!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5