Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

    Συνταγή από:
    60 λεπτά
    Προετ. 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Μερίδες: 6 με 8 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σας

    ΥΛΙΚΑ

    • 12-14 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά με την φλούδα τους
    • 7 κ.τ.σ. αλάτι χοντρό
    • 2-3 σκ. σκόρδο
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • 30 ml μυλόξιδο
    • 20 ml χυμό λεμονιού
    • αλάτι
    • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, βρέχουμε το χοντρό αλάτι με 2 κουταλιές νερό και το ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για μία ώρα. Τέλος με ένα μαχαίρι ελέγχουμε τις πατάτες αν έχουν ψηθεί σωστά και τις βγάζουμε από το φούρνο σκουπίζοντας και πετώντας την κρούστα αλατιού.
    2. Ξεφλουδίζουμε 10 πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια σε ένα μπόλ και τις σπάμε καλά με ένα πιρούνι ή μία πρέσα για πουρέ.
    3. Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, το λεμόνι λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
    4. Προσθέτουμε σταδιακά το σκορδόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να την φτάσουμε στην υφή που μας αρέσει και στο τέλος διορθώνουμε το αλάτι και το ξίδι.
    5. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό και μπόλικο ελαιόλαδο.
    6. Να έχουμε υπόψη μας ότι όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη. Επίσης με το πέρασμα της ώρας η σκορδαλιά μας σφίγγει περισσότερο.

     tips

    • Κρατάμε κάποιες από τις πατάτες που ψήσαμε στο αλάτι τις κόβουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές και ροδοκόκκινες. Γίνονται απίστευτες δεν τραβάνε καθόλου λάδι και ταιριάζουν απίστευτα με χοντρό αλάτι και καπνιστή πάπρικα!

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5