Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σαλάτα με ρόκα, φρέσκα σύκα, προσούτο Δράμας, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βαλσάμικο κρέμα σύκο

    Συνταγή από:
    10 λεπτά
    Προετ. 5 | | Μερίδες: 2

    ΥΛΙΚΑ

    • 8 λεπτές φέτες προσούτο Δράμας
    • 1 μοτσαρέλα βουβαλίσια (mozzarella di bufala)
    • 6 ώριμα φρέσκα σύκα
    • 1 ματσάκι ρόκα
    • 60 ml βαλσάμικο κρέμα σύκο
    • 40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα ρηχό πιάτο στρώνουμε τις φέτες από το προσούτο σε όλη την επιφάνεια.
    2. Τοποθετούμε από πάνω την ρόκα, τα φρέσκα σύκα κομμένα στα 4, την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες.
    3. Περιχύνουμε με το βαλσάμικο κρέμα, το ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε με το κρασάκι μας!

    tips

    • Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βουβαλίσια μοτσαρέλα με ένα ελληνικό φρέσκο κατσικίσιο τυρί (γκερεμέζι ή Κυανό) και φυσικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το προσούτο με σαλάμι Λευκάδος κομμένο σε λεπτές ροδέλες!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5