ΥΛΙΚΑ
- 8 λεπτές φέτες προσούτο Δράμας
- 1 μοτσαρέλα βουβαλίσια (mozzarella di bufala)
- 6 ώριμα φρέσκα σύκα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 60 ml βαλσάμικο κρέμα σύκο
- 40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα ρηχό πιάτο στρώνουμε τις φέτες από το προσούτο σε όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε από πάνω την ρόκα, τα φρέσκα σύκα κομμένα στα 4, την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες.
- Περιχύνουμε με το βαλσάμικο κρέμα, το ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε με το κρασάκι μας!
tips
- Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βουβαλίσια μοτσαρέλα με ένα ελληνικό φρέσκο κατσικίσιο τυρί (γκερεμέζι ή Κυανό) και φυσικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το προσούτο με σαλάμι Λευκάδος κομμένο σε λεπτές ροδέλες!
Κατηγορία: