ΥΛΙΚΑ
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 5 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 40 γρ. κρέμα τυριού
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 πρέζα μπούκοβο Μακεδονίας
- αλάτι
- και μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ψήνουμε τις κόκκινες πιπεριές στο γκάζι ή το φούρνο ή το κάρβουνο μέχρι να καψαλιστούν καλά και να μαλακώσουν.
- Τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα δένοντάς την καλά ώστε να μαλακώσει η φλούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Ταυτόχρονα με τις πιπεριές ψήνουμε στο φούρνο – τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο – τις σκελίδες σκόρδου για 30 λεπτά στους 180°C.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Tips
- Η σάλτσα αυτή σερβίρεται ιδανικά με κρέατα σχάρας και φρέσκες πατάτες τηγανητές.