Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

    Συνταγή από:
    60 λεπτά
    Προετ. 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 3 κόκκινες πιπεριές
    • 5 σκελίδες σκόρδο
    • ελαιόλαδο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
    • 40 γρ. κρέμα τυριού
    • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
    • 1 πρέζα μπούκοβο Μακεδονίας
    • αλάτι
    • και μαύρο πιπέρι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Ψήνουμε τις κόκκινες πιπεριές στο γκάζι ή το φούρνο ή το κάρβουνο μέχρι να καψαλιστούν καλά και να μαλακώσουν.
    2. Τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα δένοντάς την καλά ώστε να μαλακώσει η φλούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Ταυτόχρονα με τις πιπεριές ψήνουμε στο φούρνο – τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο – τις σκελίδες σκόρδου για 30 λεπτά στους 180°C.
    3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.

    Tips

    • Η σάλτσα αυτή σερβίρεται ιδανικά με κρέατα σχάρας και φρέσκες πατάτες τηγανητές.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5