Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Σάλτσα καραμέλας (butterscotch)

    Συνταγή από:

    ΥΛΙΚΑ

    • 160 γρ. ζάχαρη
    • 50 γρ. γλυκόζη
    • 90 γρ. βούτυρο
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 1 τμχ. βανίλια φυσική
    • 2 γρ. αλάτι θαλασσινό
    • 40 γρ. νερό

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό, σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει καραμέλα.
    2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ζεστή με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά.
    3. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.
    4. Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και κρυώνουμε.

    tips

    • Μπορούμε να προσθέσουμε στην σάλτσα καραμέλας ένα ζεστό εσπρέσο όταν είναι έτοιμη και να πάρουμε μία ωραία γεύση μόκας!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5