ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ κουβερτούρα καλής ποιότητας ψιλοκομμένη
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
- 1 κτγ κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μία μπασίνα προσθέτουμε το ζαχαρούχο, την κουβερτούρα,το εκχύλισμα βανίλιας, μία πρέζα αλάτι και την τοποθετούμε πάνω σε ένα κατσαρολάκι με 5 δάχτυλα καυτό νερό.
- Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνουμε την μπασίνα στην άκρη μέχρι το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σαντιγί με υφή γιαουρτιού και την ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα σταδιακά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις στο μείγμα της σοκολάτας.
- Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, το λικέρ ή ότι άλλο μας αρέσει, φυσικά προαιρετικά γιατί και σκέτο είναι τέλειο το αποτέλεσμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα κέικ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.
- Το παγωτό σοκολάτα είναι έτοιμο και μπορούμε να το απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας toppings!!!
tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή μας μέσα στο παγωτό ή και σαν toppings καβουρδισμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, γκοφρέτες, σταγόνες σοκολάτας, λικέρ της αρεσκείας μας και ότι άλλο θέλουμε!!!
Κατηγορία: