ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. ρόκα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 40 γρ. καρύδια ψημένα
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι μια πρέζα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το πεκορίνο, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το πεκορίνο και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Ελέγχουμε την γεύση και αν χρειάζεται κάτι το συμπληρώνουμε.
tips
- Το πέστο μπαίνει πάντα κρύο σε ζεστά ζυμαρικά εκτός φωτιάς για να μην κόψει και αραιώνεται με νερό από τον βρασμό τους. Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε ντιπ για ψητό κοτόπουλο και βινεγκρέτ για σαλάτες.