Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Πέστο λιαστής τομάτας (Rosso)

    Συνταγή από:
    10 λεπτά
    Προετ. 5 | | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 70 γρ. λιαστές τομάτες
    • 20 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 40 γρ. καρύδια ψημένα
    • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι από τις λιαστές τομάτες
    • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
    • αλάτι μια πρέζα
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 50 γρ. ανθότυρο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ανθότυρο, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
    2. Στο τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο και χτυπάμε λίγο ακόμα.
    3. Ελέγχουμε την γεύση και αν χρειάζεται κάτι το συμπληρώνουμε.

    tips

    • Το πέστο μπαίνει πάντα κρύο σε ζεστά ζυμαρικά εκτός φωτιάς για να μην κόψει και αραιώνεται με νερό από τον βρασμό τους. Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε ντιπ για ψητό κοτόπουλο και κρέας.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5