Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Ο κεφτές του Σεφ

    Συνταγή από:
    80 λεπτά
    Προετ. 35 | Μαγείρεμα: 40 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    Για τον κιμά

    • 1 κιλό κιμάς (1/3 αρνί και 2/3 μοσχάρι)
    • 1/2 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
    • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
    • 2 αβγά
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
    • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
    • 1 κουτάλι της σούπας κύμινο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσιμένι τριμμένο
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    Για τον πουρέ σκορδοπατάτας

    • 500 γραμμ. πατάτες
    • 1/3 φλυτζάνι γάλα
    • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι
    • άσπρο πιπέρι
    • 80 γραμμ. κασέρι Καστοριάς

    Για τη σάλτσα τομάτας

    • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
    • 2 τομάτες
    • 2 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή 2 φλυτζάνια νερό με έναν κύβο κοτόπουλου
    • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός για το ντεκόρ του πιάτου

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Προετοιμασία

    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και τρίβουμε το κασέρι. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
    1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά με βρεγμένα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    2. Φτιάχνουμε τον πουρέ: Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και διατηρούμε το μείγμα μας χλιαρό. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε τις πατάτες, το μείγμα γάλακτος και καρυκεύουμε. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις πατάτες.
    3. Με βρεγμένα χέρια χωρίζουμε τι κιμά σε μερίδες, τον πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.  Τα χαράζουμε σταυρωτά, κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο με τον αντίχειρα και το γεμίζουμε με μια μπάλα με τον σκορδάτο πουρέ. Τέλος, πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές.
    4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο αφήνοντάς το να κάψει ελαφρώς παίρνοντας το άρωμα του φουντουκιού και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις τομάτες, τον ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
    5. Σερβίρουμε στρώνοντας τη σάλτσα στη βάση του πιάτου γύρω από τους κεφτέδες και πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Tips

    • Το μυστικό της επιτυχίας σε αυτούς τους φανταστικούς πικάντικους κεφτέδες είναι η επιλογή ποιοτικών μπαχαρικών και το σωστό ψήσιμο του κρέατος.

     

    2 Αξιολογήσεις

      • vasilischef

        Σε ευχαριστούμε Alex Iliopoulos έρχονται πολλές ακόμη δυνατές και εύκολες συνταγές!!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5