ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ντοματάκια Σαντορίνης άνυδρα σφιχτά, ώριμα
- 500 γρ κρεμμύδια ξηρά λευκά ψιλοκομμένα
- 3 αβγά χωριάτικα (προαιρετικά)
- 1 κτσ μέλι
- 1 κτσ μηλόξιδο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι πλατύφυλλο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 100 γρ φάβα Σαντορίνης (αλεσμένη στο μούλτι μέχρι να γίνει αλεύρι ή βρασμένη κλασικά όπως την τρώμε και στη συνέχεια αλεσμένη με ελαιόλαδο)
- αλεύρι κίτρινο χωριάτικο όσο πάρει
- 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε φέτα 150 γρ σπασμένη, η παραδοσιακή συνταγή δεν έχει εγώ βάζω !
- αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα μέσα σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, τα πιέζουμε με το χέρι μας και τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να φύγουν μερικά από τα τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ βαθύ μεταφέρουμε τα ντοματίνια,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την φάβα, το μηλόξιδο, τα αβγά, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, την σπασμένη φέτα και προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
- Τηγανίζουμε έναν τοματοκεφτέ σε μέγεθος από ένα μεγάλο καρύδι, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βλέπουμε αν χρειαστεί άλλο αλεύρι η συνταγή.
- Τέλος διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τον χυλό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει.
- Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στο μέγεθος που αναφέραμε, κλασικά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.
- Σερβίρουμε με δροσερό ντιπ γιαούρτι με μυρωδικά στο πλάι και καλές βουτιές!!!