ΥΛΙΚΑ
- 250-280 γρ κυπριακό χαλούμι κομμένο σε φέτες ίδιου μεγέθους
- 4 – 5 λεπτές φέτες προζυμένιο ψωμί
- 25 τοματίνια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 κτγ μέλι ή ξύδι βαλσάμικο κρέμα
- 1 κτσ μηλόξιδο ή φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1/2 κτγ θαλασσινό αλάτι
- 1 κτγ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή ρίγανη ανάλογα τα γούστα σας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κτσ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε σε ροδέλες τα τοματίνια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο σκόρδο, βασιλικό, μέλι, μηλόξιδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
- Ζεσταίνουμε καλά μία σχάρα ή ένα σχαροτήγανο ή μία αντικολλητική τοστέρια εκτός και αν έχουμε αναμμένα κάρβουνα ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα!
- Ψήνουμε τις φέτες από το προζυμένιο ψωμί με ελάχιστο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε με το χαλούμι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά και να λιώνει εσωτερικά.
- Βάζουμε σε μία πιατέλα τις φέτες από το ψημένο ψωμί και με ένα κουτάλι τις περιχύνουμε με μπόλικο ζουμάκι από την μαρινάδα που έχουμε στο μπολ με τα ντοματίνια.
- Τοποθετούμε μπόλικο ψητό χαλούμι σε κάθε φέτα ψωμιού και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με τα μαριναρισμένα τοματίνια από πάνω!
Κατηγορία: