Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Μπρουσκέτα με χαλούμι σχάρας και τοματίνια

    Συνταγή από:
    15 λεπτά
    Προετ. 5 | Μαγείρεμα: 10 | Μερίδες: 4 μπρουσκέτες

    ΥΛΙΚΑ

    • 250-280 γρ κυπριακό χαλούμι κομμένο σε φέτες ίδιου μεγέθους
    • 4 – 5 λεπτές φέτες προζυμένιο ψωμί
    • 25 τοματίνια
    • 1/2 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κτγ μέλι ή ξύδι βαλσάμικο κρέμα
    • 1 κτσ μηλόξιδο ή φρέσκο χυμό λεμόνι
    • 1/2 κτγ θαλασσινό αλάτι
    • 1 κτγ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή ρίγανη ανάλογα τα γούστα σας
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 3 κτσ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Κόβουμε σε ροδέλες τα τοματίνια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
    2. Προσθέτουμε το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο σκόρδο, βασιλικό, μέλι, μηλόξιδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
    3. Ζεσταίνουμε καλά μία σχάρα ή ένα σχαροτήγανο ή μία αντικολλητική τοστέρια εκτός και αν έχουμε αναμμένα κάρβουνα ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα!
    4. Ψήνουμε τις φέτες από το προζυμένιο ψωμί με ελάχιστο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε με το χαλούμι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά και να λιώνει εσωτερικά.
    5. Βάζουμε σε μία πιατέλα τις φέτες από το ψημένο ψωμί και με ένα κουτάλι τις περιχύνουμε με μπόλικο ζουμάκι από την μαρινάδα που έχουμε στο μπολ με τα ντοματίνια.
    6. Τοποθετούμε μπόλικο ψητό χαλούμι σε κάθε φέτα ψωμιού και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με τα μαριναρισμένα τοματίνια από πάνω!

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5