Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι από τα ωραιότερα και ευκολότερα σπιτικά σνακ που μπορούμε να ετοιμάσουμε για πρωινό brunch ή δεκατιανό οι λάτρεις του λεμονιού!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 240 γρ αγελαδινό βούτυρο (λιωμένο)
- 90 γρ άχνη
- 260 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση λεμονιού
- 400 γρ ζάχαρη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 50 γρ αλεύρι
- 240 γρ χυμό λεμόνι
- 6 αυγά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη βάση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια με τα ακροδάχτυλα μας πλάθουμε σε μία ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 25 Χ 30 στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντας καλά με η παλάμη μας σε επίπεδη επιφάνεια. Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 10΄- 15΄μέχρι να σφίξει το βούτυρο.
- Ψήνουμε για 20 – 25 περίπου λεπτά μέχρι να δούμε περιμετρικά του ταψιού ένα ελαφρώς καβουρδισμένα χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση λεμονιού
- Για τη γέμιση λεμονιού, στο μούλτι προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε (σε δύο δόσεις αν δεν χωράει) έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία ζάχαρη αρωματισμένη με λεμόνι.
- Μεταφέρουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αυγά και ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα.
- Περιχύνουμε πάνω από το ψημένο μπισκότο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 23’-25’.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει εντελώς.
tips
- Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις μπάρες λεμονιού αφού κρυώσουν καλά τυλιγμένες με λαδόκολλα και μεμβράνη στην κατάψυξη έως 3 μήνες.
Κατηγορία: