ΥΛΙΚΑ
Για την μους λευκής σοκολάτας
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 10 % λιπαρά
- 200 γρ λευκή σοκολάτα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 100 γρ γκρανόλα της αρεσκείας μας
Για την σάλτσα από φρέσκα φρούτα
- 2 φλυτζάνια φρούτα εποχής κομμένα σε χοντρά καρέ
- 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική ή ζάχαρη καρύδας ή μέλι
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κτγ κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για την μους λευκής σοκολάτας
- Σε ένα μπαιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη το γιαούρτι με την λιωμένη σοκολάτα.
- Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σαντιγί σε υφή γιαουρτιού.
- Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις την σαντιγί με το μείγμα γιαούρτι λευκή σοκολάτα και μοιράζουμε την μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας.
- Μεταφέρουμε τα ποτήρια για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει καλά η μους.
Για την σάλτσα από φρέσκα φρούτα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά από την ώρα που θα έρθει σε βρασμό η σάλτσα μας.
- Μόλις κρυώσει καλά σερβίρουμε μπόλικη σάλτσα και γκρανόλα πάνω από τις παγωμένες μους και απολαμβάνουμε!