Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, φρούτα εποχής και τραγανή γκρανόλα με ξηρούς καρπούς

    Συνταγή από:
    45 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 10 | Μερίδες: 6 ποτήρια

    ΥΛΙΚΑ

    Για την μους λευκής σοκολάτας

    • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 10 % λιπαρά
    • 200 γρ λευκή σοκολάτα
    • 400 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
    • 100 γρ γκρανόλα της αρεσκείας μας

    Για την σάλτσα από φρέσκα φρούτα 

    • 2 φλυτζάνια φρούτα εποχής κομμένα σε χοντρά καρέ
    • 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική ή ζάχαρη καρύδας ή μέλι
    • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
    • 1/2 κτγ κορν φλάουρ
    • 1 πρέζα αλάτι
    • χυμό από 1/2 λεμόνι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Για την μους λευκής σοκολάτας

    1. Σε ένα μπαιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
    2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη το γιαούρτι με την λιωμένη σοκολάτα.
    3. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σαντιγί σε υφή γιαουρτιού.
    4. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις την σαντιγί με το μείγμα γιαούρτι λευκή σοκολάτα και μοιράζουμε την μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας.
    5. Μεταφέρουμε τα ποτήρια για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει καλά η μους.

    Για την σάλτσα από φρέσκα φρούτα 

    1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
    2. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά από την ώρα που θα έρθει σε βρασμό η σάλτσα μας.
    3. Μόλις κρυώσει καλά σερβίρουμε μπόλικη σάλτσα και γκρανόλα πάνω από τις παγωμένες μους και απολαμβάνουμε!

     

     

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5