Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Μιλφέιγ (millefeuille) με μασκαρπόνε λευκή σοκολάτα και σμέουρα

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (υφή γιαουρτιού)
    • 160 γραμμάρια μασκαρπόνε
    • 160 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
    • 500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    • 100 γραμμάρια σμέουρα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη το φύλλο βάζουμε άλλη μια λαδόκολλα στην επιφάνεια του και τοποθετούμε ένα ταψί από πάνω του για να μην μας φουσκώσει στο ψήσιμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει τραγανό και να έχει ψηθεί σωστά.
    2. Τέλος το βγάζουμε από το ταψάκι και το αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει καλά.
    3. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, την λευκή σοκολάτα, την βανίλια καλά και στο τέλος προσθέτουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί.
    4. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.
    5. Τέλος κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνια μεγέθη της αρεσκείας μας βάζουμε κρέμα και μούρα σε όλη την επιφάνεια του και σερβίρουμε δημιουργώντας 2 ή και 3 στρώσεις!

    tips

    • Μπορούμε να ψήσουμε το φύλλο σφολιάτας κλασικά αν μας αρέσει αφράτο. Αν προσθέσουμε στην συνταγή 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι θα έχουμε μία ανάλαφρη κρέμα απλά πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με ξύσμα λεμονιού ή μοσχολέμονου αν δεν μας αρέσει η βανίλια και να βάλουμε οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας μας αντί για μούρα.

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5