Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Μανιταρόσουπα με κάστανα

    Συνταγή από:
    55 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 40 | Μερίδες: 4-5

    ΥΛΙΚΑ

    • 200 γρ. κάστανα προβρασμένα (υπάρχουν και έτοιμα εμπορίου)
    • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
    • 1 λίτρο νερό
    • 1 καρότο
    • 1 πράσο
    • 2 δαφνόφυλλα
    • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • ελάχιστο ελαιόλαδο
    • λίγο γάλα αμυγδάλου για το σερβίρισμα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το καρότο και το πράσο.
    2. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο.
    3. Βράζουμε τα λαχανικά, τα αρωματικά, τα κάστανα και τα μανιτάρια για 40 λεπτά περίπου με το νερό.
    4. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, πολτοποιούμε τη μανιταρόσουπα και αλατοπιπερώνουμε.
    5. Σερβίρουμε με λίγο αλατισμένο γάλα αμυγδάλου και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια.

     

    Μία Αξιολόγηση

    1. Αθήνα

      Πεντανόστιμη!!!Θέλουμε και άλλες συνταγές για σούπες Σεφ!!!

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5