Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Λουκουμάδες παραδοσιακοί

    Συνταγή από:
    60 λεπτά
    Προετ. 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 | Μερίδες: 4 (20 λουκουμάδες περίπου)

    ΥΛΙΚΑ

    • 200 γρ αλεύρι σκληρό
    • 30 γρ κορν φλάουρ
    • 230 ml νερό
    • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κτγ φρέσκια
    • 1 κτσ ξίδι ή μηλόξιδο
    • 1 κτγ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    • Για το γαρνίρισμα ότι επιθυμεί ο καθένας!

     

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη μαγιά, την ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη.
    2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι, το αλάτι ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή πετσέτα.
    3. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
    4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, κόβουμε με ένα κουτάλι (το οποίο έχουμε βυθισμένο σε ένα ποτήρι με λίγο λάδι) σε μπαλάκια την ζύμη και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρησαφένια και τραγανά.
    5. Σερβίρουμε πάντα ζεστούς τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, σάλτσα σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει!!!

     

    5 Αξιολογήσεις

    1. Γεωργία

      Εξαιρετικοί Σεφ τρελάθηκαν τα παιδάκια μας!!!

      Star
    2. Παναγιώτα

      Τέλειοι Βασίλη μου μπράβο αν και μας έληψε η καλύτερη αστακό μακαρονάδα του κόσμου που τρώγαμε από τα χεράκια σου στην Σύμη!!!

      Star
      • vasilischef

        Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

      • vasilischef

        Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5