ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ αλεύρι σκληρό
- 30 γρ κορν φλάουρ
- 230 ml νερό
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κτγ φρέσκια
- 1 κτσ ξίδι ή μηλόξιδο
- 1 κτγ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το γαρνίρισμα ότι επιθυμεί ο καθένας!
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη μαγιά, την ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι, το αλάτι ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή πετσέτα.
- Αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, κόβουμε με ένα κουτάλι (το οποίο έχουμε βυθισμένο σε ένα ποτήρι με λίγο λάδι) σε μπαλάκια την ζύμη και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρησαφένια και τραγανά.
- Σερβίρουμε πάντα ζεστούς τους λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, σάλτσα σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει!!!
Κατηγορία:
Εξαιρετικοί Σεφ τρελάθηκαν τα παιδάκια μας!!!
Αυτός είναι ο σκοπός!!!
Τέλειοι Βασίλη μου μπράβο αν και μας έληψε η καλύτερη αστακό μακαρονάδα του κόσμου που τρώγαμε από τα χεράκια σου στην Σύμη!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!
Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια!!!