Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Λαχανοσαλάτα με ξινόμηλο και ντρέσινγκ γιαουρτιού (coleslaw)

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 15 | | Μερίδες: 4-5

    ΥΛΙΚΑ

    • 300 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν (λεπτές φέτες)
    • 150 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν (λεπτές φέτες)
    • 1 ξινόμηλο, κομμένο ζουλιέν
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρές ροδέλες
    • 2 τριμμένα καρότα στο χοντρό του τρίφτη
    • 2 κλωνάρια σέλερι σε μικρές ροδέλες
    • 40 γρ. μηλόξυδο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 170 γρ. ντρέσινγκ γιαουρτιού

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λάχανα, τα αλατίζουμε καλά ζυμώνοντας με τα χέρια μας και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους.
    2. Στύβουμε καλά τα λάχανα και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
    3. Προσθέτουμε το ξινόμηλο, το καρότο, το σέλερι, το μηλόξυδο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ντρέσινγκ γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.

    tips

    • Αυτή η σαλάτα συνοδεύει ιδανικά ψητό κοτόπουλο, βραστά λουκάνικα, σάντουιτς και μπέργκερ γαλοπούλας. Είναι νοστιμότερη όταν την αφήσουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες να δέσουν οι γεύσεις των υλικών της.

    2 Αξιολογήσεις

    1. Ειρήνη

      Πολύ ωραία σαλάτα!Την κάναμε και βγήκε τέλεια!

      Star
      • vasilischef

        Ευχαριστούμε Ειρήνη θα ανεβάσουμε σε λίγες ημέρες πολλές ωραίες σαλάτες!!!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5