Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Κρέμα κακάο με γάλα φουντουκιού και μεθυσμένα σύκα

    Συνταγή από:
    25 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 20 | Μερίδες: 6-8

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό γάλα από φουντούκια
    • 80 γρ. ζάχαρη
    • 70 γρ. κορν φλάουρ
    • 40 γρ. κακάο

    Για τα σύκα

    • 300 ml κόκκινο κρασί
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 8-10 ώριμα σύκα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 900 γρ. γάλα φουντουκιού και τοποθετούμε στη φωτιά.
    2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα και τα αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα προτού το γάλα πάρει βράση.
    3. Ανακατεύουμε έως ότου η κρέμα κοχλάσει και δέσει και μοιράζουμε σε ταρτιέρα ή ατομικά μπολ.
    4. Μπορούμε να σερβίρουμε τις κρέμες χλιαρές ή να τις βάλουμε στο ψυγείο.
    5. Για να μην κάνουν κρούστα, τις καλύπτουμε αν θέλουμε, με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά τους.

    Ετοιμάζουμε τα σύκα

    1. Βάζουμε το κρασί και την ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι πάνω από σιγανή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
    2. Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους και να πάρουν ένα κοκκινωπό χρώμα.
    3. Αφού βγάλουμε τα σύκα σε ένα πιάτο, αφήνουμε το σιρόπι άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει, σβήνουμε τη φωτιά και το κρατάμε για το σερβίρισμα.

    tips

    Τα μεθυσμένα σύκα με το σιρόπι τους ζεστό συνδυάζονται άψογα με την κρέμα κακάο δροσερή!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5